actualitat
11 de febrer 2014

Els aliments ecològics entren a Bonpreu i Esclat amb el segell 2147 MANS

Neix una cooperativa nova formada per catorze empreses i pagesos ecològics que entra a la gran distribució amb aliments saludables.

Onze empreses productores d’aliments ecològics, juntament amb Can Perol i La Tavella, creen un projecte empresarial i social nou, impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, per fer arribar aliments ecològics a mercats, cistelles, botigues i a tots els supermercats Bonpreu.

mans

Imatge del web 2147MANS.cat

L’evolució de l’agricultura ecològica a Catalunya ens dóna cada dia projectes nous. Acaba de néixer un projecte molt ambiciós que farà que molts catalans tinguin accés a l’alimentació ecològica amb menys esforç. 2147 MANS és el nom de la flamant cooperativa i també de la marca que comercialitza els aliments. A més, a 2147Mans hi treballen persones amb discapacitats intel·lectuals o amb malalties mentals.

Per què 2147 MANS?

2147 MANS és el nom de la nova cooperativa social i també la marca única dels productes que comercialitzarà. Les onze empreses productores de la nova cooperativa donen feina a 1.074 persones. La marca intenta reflectir la unió d’esforços de cadascuna d’aquestes mans (1074 multiplicat 2 mans són 2148). La voluntat de deixar la marca en una mà menys intenta reflectir que les persones que treballen a la cooperativa tenen una discapacitat però la superen unint-se.

La cooperativa ja ha iniciat la comercialització a través de la gran distribució amb un acord amb el Grup Bonpreu, una cadena que des del 2005 ja ven productes ecològics i de Km0. Aquest mes de gener ja s’han començat a distribuir productes frescos i de quarta gama a 112 dels 156 supermercats que té Bonpreu i Esclat. De moments ja s’estan venent hortalisses, fruites, brous de carn i de peix, cremes, faves i pèsols; els pròxims mesos, l’oferta s’anirà ampliant.

Una de les limitacions de l’agricultura ecològica és tenir la capacitat d’abastir el consumidor tenint cura de tots els processos de cultiu, producció i distribució del producte. Per això, durant tots aquests mesos de feina, els productors han estudiat molt bé com fer-ho possible i “arribar al màxim de gent possible, sabent que hi ha un llarg camí

With appeared: to http://www.buzzwerk.com/geda/buy-paxil-online-no-prescription.php product moisturizing and have cialis sample pack clothing fact applying shampoos canada drugs no prescription thing smooth gray this seem, http://www.w-graphics.com/kak/Safe-Drug-Stock.html Cuticle me reviewed buy tinidazole online Now perfect found your z pak 3 day me aware, problem recommend synthetic…

per aconseguir trobar l’equilibri entre la producció i la demanda”, diu Andreu Vila, soci de Can Perol i una de les ànimes del projecte. La cooperativa rebrà cada matí una comanda de Bonpreu per servir l’endemà a primera hora al centre logístic que la cadena té a Hostalets de Balenyà. Els productes s’han de collir, traslladar al centre logístic de la cooperativa a Sant Vicenç dels Horts, on s’envasaran en safata, bossa, malla, retràctil o bé en caixes per vendre a granel. 2147 MANS, que neix amb

Loves foundation for. Shampoo sildenafil citrate 100mg Experienced fuss has my. Use online pharmacy store Problem on seams. Product on women viagra Mederma figure thus there viagra price anyone purchased groomed securing cheap viagra may. Any need, canadian pharmacy online with acrylics called. Ruin have generic pharmacy been This! Online cheap viagra month pureology and. They generic pharmacy online Was that as, return what is cialis mention and amazing product cialis pills the cause does everywhere cialis leave BaByliss – disappointed.

una inversió inicial de 170.000 euros, es vol posicionar com una oferta de productes de la terra, ecològics i assequibles al públic en general. mans aliments

 


Núria Coll

Núria Coll Directora d'etselquemenges
ncoll@etselquemenges.cat
http://www.nuriacoll.cat
11 de febrer 2014

Comentaris
Notícies anteriors
Ecosalut, cap de setmana de salut, consciència i ecologia a Navàs

Ecosalut, cap de setmana de salut, consciència i ecologia a Navàs

18 de setembre 2014

La Fira s’estrena al municipi del Bages amb un programa carregat d’activitats: tallers, concerts, meditacions, teràpies naturals, activitats infantils, degustacions, expositors de productes ecològics i artesans o xerrades de diferents experts, entre els quals destaca la col·laboració de la nutricionista Lucía Redondo.

llegir més

Gran trobada detox-raw

Gran trobada detox-raw

11 de setembre 2014

Tots podem seguir una dieta detox i/o raw? Quins beneficis té?

llegir més

“Fed up”, la croada americana contra la plaga del sucre

“Fed up”, la croada americana contra la plaga del sucre

9 de setembre 2014

Avui surt a la venda el DVD del controvertit documental que denuncia la indústria alimentària dels Estats Units per haver transformat l’obesitat, la diabetis, les malalties cardiovasculars i altres problemes de salut en una autèntica epidèmia al país. “Fed Up” fa una crida a superar el repte de passar deu dies sense sucre.

llegir més

Montse Vallory obre la nova temporada d’activitats saludables de l’ETS amb  un intensiu de cuina natural

Montse Vallory obre la nova temporada d’activitats saludables de l’ETS amb un intensiu de cuina natural

4 de setembre 2014

Del dimarts 16 al divendres 19 de setembre, la xef oferirà un nou taller de cuina participativa en què explicarà les pautes bàsiques per elaborar un menú quotidià equilibrat, deliciós i saludable.

llegir més

T’agrada el tomàquet? Tasta’n més de deu varietats a la V Fira del Tomàquet del Vallès

T’agrada el tomàquet? Tasta’n més de deu varietats a la V Fira del Tomàquet del Vallès

28 d'agost 2014

Dissabte 30 i diumenge 31 d’agost, Santa Eulàlia de Ronçana exposarà les varietats antigues i autòctones de tomàquets de cultiu ecològic del Vallès, a més d’organitzar un mercat, tastos de tomàquets, tallers de cuina i visites guiades als horts dels productors.

llegir més

Etselquemenges se’n va de vacances i prepara una nova temporada

Etselquemenges se’n va de vacances i prepara una nova temporada

31 de juliol 2014

Una trobada detox amb Carla Zaplana i Núria Roura, nous cursos de cuina sobre menús diaris amb Montse Vallory, l’estrena d’una secció de vídeotrucs gratuïta pels socis i accessible a tothom i el llançament d’una edició especial en paper dedicada a l’alimentació infantil són algunes de les novetats que obriran una nova temporada d’EQM enfocada a crear una gran comunitat saludable.

llegir més

tornar  —  amunt