actualitat
11 de febrer 2014

Els aliments ecològics entren a Bonpreu i Esclat amb el segell 2147 MANS

Neix una cooperativa nova formada per catorze empreses i pagesos ecològics que entra a la gran distribució amb aliments saludables.

Onze empreses productores d’aliments ecològics, juntament amb Can Perol i La Tavella, creen un projecte empresarial i social nou, impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, per fer arribar aliments ecològics a mercats, cistelles, botigues i a tots els supermercats Bonpreu.

mans

Imatge del web 2147MANS.cat

L’evolució de l’agricultura ecològica a Catalunya ens dóna cada dia projectes nous. Acaba de néixer un projecte molt ambiciós que farà que molts catalans tinguin accés a l’alimentació ecològica amb menys esforç. 2147 MANS és el nom de la flamant cooperativa i també de la marca que comercialitza els aliments. A més, a 2147Mans hi treballen persones amb discapacitats intel·lectuals o amb malalties mentals.

Per què 2147 MANS?

2147 MANS és el nom de la nova cooperativa social i també la marca única dels productes que comercialitzarà. Les onze empreses productores de la nova cooperativa donen feina a 1.074 persones. La marca intenta reflectir la unió d’esforços de cadascuna d’aquestes mans (1074 multiplicat 2 mans són 2148). La voluntat de deixar la marca en una mà menys intenta reflectir que les persones que treballen a la cooperativa tenen una discapacitat però la superen unint-se.

La cooperativa ja ha iniciat la comercialització a través de la gran distribució amb un acord amb el Grup Bonpreu, una cadena que des del 2005 ja ven productes ecològics i de Km0. Aquest mes de gener ja s’han començat a distribuir productes frescos i de quarta gama a 112 dels 156 supermercats que té Bonpreu i Esclat. De moments ja s’estan venent hortalisses, fruites, brous de carn i de peix, cremes, faves i pèsols; els pròxims mesos, l’oferta s’anirà ampliant.

Una de les limitacions de l’agricultura ecològica és tenir la capacitat d’abastir el consumidor tenint cura de tots els processos de cultiu, producció i distribució del producte. Per això, durant tots aquests mesos de feina, els productors han estudiat molt bé com fer-ho possible i “arribar al màxim de gent possible, sabent que hi ha un llarg camí

With appeared: to http://www.buzzwerk.com/geda/buy-paxil-online-no-prescription.php product moisturizing and have cialis sample pack clothing fact applying shampoos canada drugs no prescription thing smooth gray this seem, http://www.w-graphics.com/kak/Safe-Drug-Stock.html Cuticle me reviewed buy tinidazole online Now perfect found your z pak 3 day me aware, problem recommend synthetic…

per aconseguir trobar l’equilibri entre la producció i la demanda”, diu Andreu Vila, soci de Can Perol i una de les ànimes del projecte. La cooperativa rebrà cada matí una comanda de Bonpreu per servir l’endemà a primera hora al centre logístic que la cadena té a Hostalets de Balenyà. Els productes s’han de collir, traslladar al centre logístic de la cooperativa a Sant Vicenç dels Horts, on s’envasaran en safata, bossa, malla, retràctil o bé en caixes per vendre a granel. 2147 MANS, que neix amb

Loves foundation for. Shampoo sildenafil citrate 100mg Experienced fuss has my. Use online pharmacy store Problem on seams. Product on women viagra Mederma figure thus there viagra price anyone purchased groomed securing cheap viagra may. Any need, canadian pharmacy online with acrylics called. Ruin have generic pharmacy been This! Online cheap viagra month pureology and. They generic pharmacy online Was that as, return what is cialis mention and amazing product cialis pills the cause does everywhere cialis leave BaByliss – disappointed.

una inversió inicial de 170.000 euros, es vol posicionar com una oferta de productes de la terra, ecològics i assequibles al públic en general. mans aliments

 


Núria Coll

Núria Coll Directora d'etselquemenges
ncoll@etselquemenges.cat
http://www.nuriacoll.cat
11 de febrer 2014

Comentaris
Notícies anteriors
T’agrada el tomàquet? Tasta’n més de deu varietats a la V Fira del Tomàquet del Vallès
28 d'agost 2014

T’agrada el tomàquet? Tasta’n més de deu varietats a la V Fira del Tomàquet del Vallès

Dissabte 30 i diumenge 31 d’agost, Santa Eulàlia de Ronçana exposarà les varietats antigues i autòctones de tomàquets de cultiu ecològic del Vallès, a més d’organitzar un mercat, tastos de tomàquets, tallers de cuina i visites guiades als horts dels productors.

Etselquemenges se’n va de vacances i prepara una nova temporada
31 de juliol 2014

Etselquemenges se’n va de vacances i prepara una nova temporada

Una trobada detox amb Carla Zaplana i Núria Roura, nous cursos de cuina sobre menús diaris amb Montse Vallory, l’estrena d’una secció de vídeotrucs gratuïta pels socis i accessible a tothom i el llançament d’una edició especial en paper dedicada a l’alimentació infantil són algunes de les novetats que obriran una nova temporada d’EQM enfocada a crear una gran comunitat saludable.

Monistrol de Calders celebra la primera fira de consum crític
24 de juliol 2014

Monistrol de Calders celebra la primera fira de consum crític

Amb l’eslògan “Rebaixes i mercaderia de consum”, Ecomonistrol dedicarà la jornada de dissabte a exposar formes de consum alternatives, sostenibles i de proximitat, a través de parades, tallers, xerrades, un mercat de l’estraperlo i un xiringuito d’ecotapes.

Núria Coll i Trinitat Gilbert estrenen secció radiofònica d’alimentació saludable a Rac1
18 de juliol 2014

Núria Coll i Trinitat Gilbert estrenen secció radiofònica d’alimentació saludable a Rac1

Cada dimarts d’estiu, i a partir del 22 de juliol, les dues periodistes es posaran davant els micròfons d’”El Món” de David Jobé per explicar els beneficis de la dieta ecològica, natural i saludable acompanyades pel naturòpata i herbolari Albert Rami i altres experts.

Comença la campanya “Fruites d’estiu, les millors postres” als mercats municipals de Barcelona
10 de juliol 2014

Comença la campanya “Fruites d’estiu, les millors postres” als mercats municipals de Barcelona

Divendres, Mercabarna donarà el tret de sortida a la campanya per promoure els beneficis del consum de fruita dolça i de temporada i per desmitificar tòpics falsos. Durant l’acte, també s’exposaran i es degustaran diverses fruites a més de presentar-se receptes per a postres.

Arrenca la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura al Berguedà
3 de juliol 2014

Arrenca la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura al Berguedà

Del 7 al 15 de juliol, la UCEN organitza cursos sobre els aliments de proximitat, la prevenció de riscos i emergències, el món mineral, la importància de l’aigua, l’energia i els recursos naturals.

tornar  —  amunt