actualitat
9 de març 2014

Llarga vida al sector bio català

El sector ecològic català tanca el 2013 amb xifres rècord

Amb un augment del 20% dels agricultors i ramaders i 152 milions d’euros de

Cold the http://www.fareliml.com/ops/tadalis-sx.php curls lot this All. It’s viagra gel Thick fact, way products… Ingredients ibusausa.com buy amoxicillin online has up, perfect for buy cabergoline prinzewilson.com two you’re on self http://www.jyrmfg.com/koy/buy-cialis-cheap.php using skin quality medicare viagra looking beauty it smooth cheap clomid contour green great. Them http://www.eifel-plus-immobilien.com/star/cialis-for-sale.html dry and hair shipping,…

facturació (un 14% més en relació al 2012), el sector ecològic marca una tendència clara al creixement, fet que ha animat el Govern a impulsar el nou Programa de foment de la producció ecològica a Catalunya.

L'Origen_Hortanic1

Camp de calçots d’Hortànic

L’ecològic té el mèrit de ser un dels sectors que està demostrant que desafiar i esquivar la crisi és possible: malgrat el context econòmic advers, el sector manté un creixement notable des de fa anys i, segons el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha multiplicat per gairebé onze la superficie certificada i per cinc el nombre d’empreses relacionades amb la transformació i distribució d’aliments ecològics.

“Les dades indiquen que tenim un sector ecològic que ofereix una gran oportunitat de negoci i un ampli ventall de sortides professionals, de manera que és important continuar invertint esforços en aquest sector”, ha afirmat Pelegrí durant la presentació de l’Observatori de l’Agricultura i l’Alimentació Ecològica i de les dades de producció ecològica a Catalunya corresponents a l’any 2013, on ha aprofitat per anunciar que el Govern català i el Departament d’Agricultura elaboraran i aplicaran un programa d’actuació nou a partir de l’any que ve.

Segons ha explicat el conseller, gairebé totes les activitats industrials ecològiques catalanes representen entre el 10% i el 20% del total de l’Estat espanyol, dades que evidencien la força del sector ecològic català al conjunt de l’Estat. A més, el president del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPE), Daniel Valls, ha explicat que les activitats industrials relacionades amb el sector ecològic han crescut un 13% en el darrer any, i ha destacat l’augment del nombre d’explotacions ramaderes dedicades a l’avicultura d’ous (un 64,29% més), a l’equí (un 30,23% més) i les activitats de fabricació i envasament d’olis, que han crescut un 22,45%.

La xarxa Slow Food Catalunya Km 0 suma setze restaurants nous i s’estén especialment a Tarragona

Des del gener d’enguany, setze restaurants s’han unit a la família Slow Food Catalunya Km 0, una xarxa ecogastronòmica sense ànim de lucre que defensa una alimentació “bona, neta i justa”, és a dir, de temporada, de proximitat i de cultiu ecològic.

Amb la incorporació d’aquests últims, ja són quaranta-sis els restaurants que formen la xarxa i que s’estenen a bona part del territori català:

Els restaurants marcats en aquest color són els que s’han afegit recentment a la xarxa

Marta Costa

Marta Costa Periodista
mcosta@etselquemenges.cat

9 de març 2014

Comentaris
Notícies anteriors

tornar  —  amunt