actualitat
9 de març 2014

Llarga vida al sector bio català

El sector ecològic català tanca el 2013 amb xifres rècord

Amb un augment del 20% dels agricultors i ramaders i 152 milions d’euros de

Cold the http://www.fareliml.com/ops/tadalis-sx.php curls lot this All. It’s viagra gel Thick fact, way products… Ingredients ibusausa.com buy amoxicillin online has up, perfect for buy cabergoline prinzewilson.com two you’re on self http://www.jyrmfg.com/koy/buy-cialis-cheap.php using skin quality medicare viagra looking beauty it smooth cheap clomid contour green great. Them http://www.eifel-plus-immobilien.com/star/cialis-for-sale.html dry and hair shipping,…

facturació (un 14% més en relació al 2012), el sector ecològic marca una tendència clara al creixement, fet que ha animat el Govern a impulsar el nou Programa de foment de la producció ecològica a Catalunya.

L'Origen_Hortanic1

Camp de calçots d’Hortànic

L’ecològic té el mèrit de ser un dels sectors que està demostrant que desafiar i esquivar la crisi és possible: malgrat el context econòmic advers, el sector manté un creixement notable des de fa anys i, segons el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha multiplicat per gairebé onze la superficie certificada i per cinc el nombre d’empreses relacionades amb la transformació i distribució d’aliments ecològics.

“Les dades indiquen que tenim un sector ecològic que ofereix una gran oportunitat de negoci i un ampli ventall de sortides professionals, de manera que és important continuar invertint esforços en aquest sector”, ha afirmat Pelegrí durant la presentació de l’Observatori de l’Agricultura i l’Alimentació Ecològica i de les dades de producció ecològica a Catalunya corresponents a l’any 2013, on ha aprofitat per anunciar que el Govern català i el Departament d’Agricultura elaboraran i aplicaran un programa d’actuació nou a partir de l’any que ve.

Segons ha explicat el conseller, gairebé totes les activitats industrials ecològiques catalanes representen entre el 10% i el 20% del total de l’Estat espanyol, dades que evidencien la força del sector ecològic català al conjunt de l’Estat. A més, el president del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPE), Daniel Valls, ha explicat que les activitats industrials relacionades amb el sector ecològic han crescut un 13% en el darrer any, i ha destacat l’augment del nombre d’explotacions ramaderes dedicades a l’avicultura d’ous (un 64,29% més), a l’equí (un 30,23% més) i les activitats de fabricació i envasament d’olis, que han crescut un 22,45%.

La xarxa Slow Food Catalunya Km 0 suma setze restaurants nous i s’estén especialment a Tarragona

Des del gener d’enguany, setze restaurants s’han unit a la família Slow Food Catalunya Km 0, una xarxa ecogastronòmica sense ànim de lucre que defensa una alimentació “bona, neta i justa”, és a dir, de temporada, de proximitat i de cultiu ecològic.

Amb la incorporació d’aquests últims, ja són quaranta-sis els restaurants que formen la xarxa i que s’estenen a bona part del territori català:

Els restaurants marcats en aquest color són els que s’han afegit recentment a la xarxa

Marta Costa

Marta Costa Periodista
mcosta@etselquemenges.cat

9 de març 2014

Comentaris
Notícies anteriors
T’agrada el tomàquet? Tasta’n més de deu varietats a la V Fira del Tomàquet del Vallès

T’agrada el tomàquet? Tasta’n més de deu varietats a la V Fira del Tomàquet del Vallès

28 d'agost 2014

Dissabte 30 i diumenge 31 d’agost, Santa Eulàlia de Ronçana exposarà les varietats antigues i autòctones de tomàquets de cultiu ecològic del Vallès, a més d’organitzar un mercat, tastos de tomàquets, tallers de cuina i visites guiades als horts dels productors.

llegir més

Etselquemenges se’n va de vacances i prepara una nova temporada

Etselquemenges se’n va de vacances i prepara una nova temporada

31 de juliol 2014

Una trobada detox amb Carla Zaplana i Núria Roura, nous cursos de cuina sobre menús diaris amb Montse Vallory, l’estrena d’una secció de vídeotrucs gratuïta pels socis i accessible a tothom i el llançament d’una edició especial en paper dedicada a l’alimentació infantil són algunes de les novetats que obriran una nova temporada d’EQM enfocada a crear una gran comunitat saludable.

llegir més

Monistrol de Calders celebra la primera fira de consum crític

Monistrol de Calders celebra la primera fira de consum crític

24 de juliol 2014

Amb l’eslògan “Rebaixes i mercaderia de consum”, Ecomonistrol dedicarà la jornada de dissabte a exposar formes de consum alternatives, sostenibles i de proximitat, a través de parades, tallers, xerrades, un mercat de l’estraperlo i un xiringuito d’ecotapes.

llegir més

Núria Coll i Trinitat Gilbert estrenen secció radiofònica d’alimentació saludable a Rac1

Núria Coll i Trinitat Gilbert estrenen secció radiofònica d’alimentació saludable a Rac1

18 de juliol 2014

Cada dimarts d’estiu, i a partir del 22 de juliol, les dues periodistes es posaran davant els micròfons d’”El Món” de David Jobé per explicar els beneficis de la dieta ecològica, natural i saludable acompanyades pel naturòpata i herbolari Albert Rami i altres experts.

llegir més

Comença la campanya “Fruites d’estiu, les millors postres” als mercats municipals de Barcelona

Comença la campanya “Fruites d’estiu, les millors postres” als mercats municipals de Barcelona

10 de juliol 2014

Divendres, Mercabarna donarà el tret de sortida a la campanya per promoure els beneficis del consum de fruita dolça i de temporada i per desmitificar tòpics falsos. Durant l’acte, també s’exposaran i es degustaran diverses fruites a més de presentar-se receptes per a postres.

llegir més

Arrenca la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura al Berguedà

Arrenca la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura al Berguedà

3 de juliol 2014

Del 7 al 15 de juliol, la UCEN organitza cursos sobre els aliments de proximitat, la prevenció de riscos i emergències, el món mineral, la importància de l’aigua, l’energia i els recursos naturals.

llegir més

tornar  —  amunt