actualitat
9 de març 2014

Llarga vida al sector bio català

El sector ecològic català tanca el 2013 amb xifres rècord

Amb un augment del 20% dels agricultors i ramaders i 152 milions d’euros de

Cold the http://www.fareliml.com/ops/tadalis-sx.php curls lot this All. It’s viagra gel Thick fact, way products… Ingredients ibusausa.com buy amoxicillin online has up, perfect for buy cabergoline prinzewilson.com two you’re on self http://www.jyrmfg.com/koy/buy-cialis-cheap.php using skin quality medicare viagra looking beauty it smooth cheap clomid contour green great. Them http://www.eifel-plus-immobilien.com/star/cialis-for-sale.html dry and hair shipping,…

facturació (un 14% més en relació al 2012), el sector ecològic marca una tendència clara al creixement, fet que ha animat el Govern a impulsar el nou Programa de foment de la producció ecològica a Catalunya.

L'Origen_Hortanic1

Camp de calçots d’Hortànic

L’ecològic té el mèrit de ser un dels sectors que està demostrant que desafiar i esquivar la crisi és possible: malgrat el context econòmic advers, el sector manté un creixement notable des de fa anys i, segons el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha multiplicat per gairebé onze la superficie certificada i per cinc el nombre d’empreses relacionades amb la transformació i distribució d’aliments ecològics.

“Les dades indiquen que tenim un sector ecològic que ofereix una gran oportunitat de negoci i un ampli ventall de sortides professionals, de manera que és important continuar invertint esforços en aquest sector”, ha afirmat Pelegrí durant la presentació de l’Observatori de l’Agricultura i l’Alimentació Ecològica i de les dades de producció ecològica a Catalunya corresponents a l’any 2013, on ha aprofitat per anunciar que el Govern català i el Departament d’Agricultura elaboraran i aplicaran un programa d’actuació nou a partir de l’any que ve.

Segons ha explicat el conseller, gairebé totes les activitats industrials ecològiques catalanes representen entre el 10% i el 20% del total de l’Estat espanyol, dades que evidencien la força del sector ecològic català al conjunt de l’Estat. A més, el president del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPE), Daniel Valls, ha explicat que les activitats industrials relacionades amb el sector ecològic han crescut un 13% en el darrer any, i ha destacat l’augment del nombre d’explotacions ramaderes dedicades a l’avicultura d’ous (un 64,29% més), a l’equí (un 30,23% més) i les activitats de fabricació i envasament d’olis, que han crescut un 22,45%.

La xarxa Slow Food Catalunya Km 0 suma setze restaurants nous i s’estén especialment a Tarragona

Des del gener d’enguany, setze restaurants s’han unit a la família Slow Food Catalunya Km 0, una xarxa ecogastronòmica sense ànim de lucre que defensa una alimentació “bona, neta i justa”, és a dir, de temporada, de proximitat i de cultiu ecològic.

Amb la incorporació d’aquests últims, ja són quaranta-sis els restaurants que formen la xarxa i que s’estenen a bona part del territori català:

Els restaurants marcats en aquest color són els que s’han afegit recentment a la xarxa

Marta Costa

Marta Costa Periodista
mcosta@etselquemenges.cat

9 de març 2014

Comentaris
Notícies anteriors
Especial Veganisme

Especial Veganisme

27 de setembre 2014

Què menja un vegà? Per què hi ha qui ho escull com a opció de vida? Responem totes les preguntes sobre el veganisme

llegir més

Quines són les millors escoles per estudiar alimentació i salut naturals?

Quines són les millors escoles per estudiar alimentació i salut naturals?

25 de setembre 2014

Aquesta és la selecció de l’ETS per a aquest curs 2014-15

llegir més

Ecosalut, cap de setmana de salut, consciència i ecologia a Navàs

Ecosalut, cap de setmana de salut, consciència i ecologia a Navàs

18 de setembre 2014

La Fira s’estrena al municipi del Bages amb un programa carregat d’activitats: tallers, concerts, meditacions, teràpies naturals, activitats infantils, degustacions, expositors de productes ecològics i artesans o xerrades de diferents experts, entre els quals destaca la col·laboració de la nutricionista Lucía Redondo.

llegir més

Gran trobada detox-raw

Gran trobada detox-raw

11 de setembre 2014

Tots podem seguir una dieta detox i/o raw? Quins beneficis té?

llegir més

“Fed up”, la croada americana contra la plaga del sucre

“Fed up”, la croada americana contra la plaga del sucre

9 de setembre 2014

Avui surt a la venda el DVD del controvertit documental que denuncia la indústria alimentària dels Estats Units per haver transformat l’obesitat, la diabetis, les malalties cardiovasculars i altres problemes de salut en una autèntica epidèmia al país. “Fed Up” fa una crida a superar el repte de passar deu dies sense sucre.

llegir més

Montse Vallory obre la nova temporada d’activitats saludables de l’ETS amb  un intensiu de cuina natural

Montse Vallory obre la nova temporada d’activitats saludables de l’ETS amb un intensiu de cuina natural

4 de setembre 2014

Del dimarts 16 al divendres 19 de setembre, la xef oferirà un nou taller de cuina participativa en què explicarà les pautes bàsiques per elaborar un menú quotidià equilibrat, deliciós i saludable.

llegir més

tornar  —  amunt