Aquest púding tan cremós està fet amb fajol germinat. Germinar-lo no costa gens, només cal tenir-lo en remull tota la nit. Amb aquest pas (que no suposa cap esforç, només previsió), el gra s’estova, de manera que resulta molt fàcil triturar-lo al matí i fer-ne un púding.

pudding-sarraceno--1

Però no només això! Amb la germinació també fem que aquest gra sigui molt més fàcil de pair i assimilar, ja que els midons es transformen en sucres simples i les proteïnes en aminoàcids. Per mitjà del remull, la llavor es converteix en un aliment altament enzimàtic, en un aliment tonificant, reparador i nutritiu.

Aquest esmorzar fa que un dels àpats del dia sigui 100% crudivegà, cosa que significa que no hi ha leucocitosi digestiva i, per tant, tampoc un desgast innecessari del sistema immunitari.

Tasta’l. Ja veuràs que et sorprendrà com n’és de deliciós, aquest púding. Sense cocció i totalment vegetal.

pudding-sarraceno-2

La recepta

  • Quantitat: 2 persones
  • Temps: 5 min
  • Estris: batedora

Ingredients:

  • 250 ml de llet vegetal
  • 1 T de fajol
  • 1 plàtan petit
  • 4 C de garrofa en pols
  • 1 c de vainilla en pols
  • 1 c de canyella
  • ¼ c d’anís estrellat en pols
  • 1 C de mesquite (garrofer blanc) opcional
  • 3 C de sucre de coco (o dos dàtils)

Extres:

  • Gerds frescos
  • Nibs de cacau

Preparació:

  1. Deixa el fajol en remull tota la nit.
  1. Al matí, renta’l bé sota l’aixeta i escorre’l fins que puguis retirar la pel·lícula viscosa.
  1. Posa-ho a la batedora juntament amb la resta d’ingredients i tritura-ho fins que obtinguis una crema. Prova i ajusta el dolç o les espècies al teu gust.
  1. Serveix amb la fruita i el que més t’agradi (la fruita d’índex glucèmic baix, com els gerds o els nabius, és perfecta).

pudding-sarraceno-CAT

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional.
Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

    @ama.come.vive.brilla
banner