RECEPTES / Bernard Benbassat

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Amanida de crus

Per a 4 persones

-Per fer l’amanida, prepareu paper i bolígraf.

-Escolliu una bona botiga o parada de verdures fresques, ecològiques i de qualitat.

-Esteu a punt de fer una recepta plena de colors

-I us recomanem que la prepareu per dinar. El menjar cru costa de digerir i és millor evitar-lo a la nit.

foto: Pau Esculies

Ingredients

  • Rúcula
  • Créixens
  • Canonges
  • Carbassa pelada
  • Rave
  • Col lombarda
  • Panotxa de blat de moro
  • Poma Grany Smith sense pelar
  • Granada
  • Api
  • Porro
  • Mongeta tendra
  • Pèsols petits
  • Faves petites
  • Gèrmens
  • Llavors de chia, sèsam, lli, girasol, carbassa, cànem)
  • Pètals de flors comestibles
  • Fines herbes fresques
  1. Talleu les verdures molt fines si pot ser amb mandolina ceràmica
  2. Agrupeu tots els ingredients amb bols individuals prèviament fregats amb llima, galanga i cúrcuma fresca ratllades.

Amaniment:

  • Oli d’oliva
  • Oli de lli
  • Vinagre de sidra / Vinagre d’ume
  • Tamari
  • Farigola ( flor fresca )
  • Sal gris fina
  1. Agrupeu en un biberó. Remeneu. Reserveu.

Servei:

  1. Amaniu a l’últim moment.
Receptes per categoria

tornar  —  amunt