Amanida amb algues, germinats i xucrut

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Un plat refrescant, depuratiu i remineralitzant. Els germinats d’alfals són un excel·lent complement vitamínic i mineral.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 8 raves, tallats a rodanxes
  • 1 cogombre, pelat i tallat a rodanxes
  • Varietat de fulla verda (enciam, créixens, ruca…)
  • 1 vas (250 ml) de germinats variats (alfals, fenigrec, créixens…)
  • ½ vas (125 ml) d’alga wakame de Galícia
  • ½ vas (125 ml) de xucrut
  • 2 cullerades d’olives negres
  • 2 cullerades de llavors de gira-sol lleugerament torrades
  • Vinagre d’umeboshi
  • Oli de sèsam premsat en fred

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Amanida amb algues, germinats i xucrut

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Un plat refrescant, depuratiu i remineralitzant. Els germinats d’alfals són un excel·lent complement vitamínic i mineral.


Ingredients

  • 8 raves, tallats a rodanxes
  • 1 cogombre, pelat i tallat a rodanxes
  • Varietat de fulla verda (enciam, créixens, ruca...)
  • 1 vas (250 ml) de germinats variats (alfals, fenigrec, créixens...)
  • ½ vas (125 ml) d’alga wakame de Galícia
  • ½ vas (125 ml) de xucrut
  • 2 cullerades d’olives negres
  • 2 cullerades de llavors de gira-sol lleugerament torrades
  • Vinagre d’umeboshi
  • Oli de sèsam premsat en fred

Elaboració

  1. Macereu de 15 a 30 minuts els raves i el cogombre amb unes gotes de vinagre d’ume. Escorreu-ho i reserveu-ho.
  2. Remulleu l’alga wakame de 3 a 5 minuts amb aigua que només la cobreixi. Escorreu-la i talleu-la menuda.
  3. Presenteu tots els ingredients barrejats amb gràcia i amaniu-los amb un raig d’oli i vinagre d’ume.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Macereu de 15 a 30 minuts els raves i el cogombre amb unes gotes de vinagre d’ume. Escorreu-ho i reserveu-ho.
  2. Remulleu l’alga wakame de 3 a 5 minuts amb aigua que només la cobreixi. Escorreu-la i talleu-la menuda.
  3. Presenteu tots els ingredients barrejats amb gràcia i amaniu-los amb un raig d’oli i vinagre d’ume.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Podeu comprar el germinats fets, però és ben fàcil fer-los a casa i tenen una altra presència. G

  • Germineu els d’alfals o fenigrec en un pot de vidre o una germinadora.
  • Per germinar llavors mucilaginoses com les de créixens o d’alfàbrega és convenient un tipus de germinadora com la de la foto. Aquest sistema de reixeta plana evita que s’hi facin fongs. Només cal esbandir cada dia les llavors i anar buidant l’aigua acumulada al plat inferior.

El vinagre d’umeboshi és salat i àcid i és ideal per amanir, combinat simplement amb algun oli de qualitat.

La quantitat diària recomanada d’algues marines: d’1 a 2 cullerades d’alga hidratada per persona.

Els apunts energètics

Un plat refrescant, depuratiu i remineralitzant.

El sabor àcid de la xucrut ajuda a absorbir millor el calci de les algues i dels germinats. El sabor picant dels raves i dels germinats de créixens desenganxa mucositats. El sabor peculiarment amargant del germinat de fenigrec ajuda a descarregar el fetge i la vesícula biliar.

El cogombre macerat amb algun condiment salat com el vinagre d’ume o la sal marina és més digerible per als qui us repeteixi. Escorreu-lo i llenceu l’aigua que ha expulsat. Els raves macerats amb ume són menys picants. El vinagre d’ume té un efecte alcalinitzant notable, però pel contingut de sal que té, no se n’ha d’abusar.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Una amanida molt rica en enzims, gràcies a la presència en els germinats. Els enzims són necessaris per millorar la digestió dels aliments. D’altra banda, és un plat molt ric en clorofil·la, un pigment que confereix coloració verda a les verdures i hortalisses i que té una gran capacitat d’oxigenar i desintoxicar l’organisme. Un plat que a més d’ajudar a depurar té una gran riquesa de vitamines i minerals que s’assimilen molt bé.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat