Crema de pera, coco i cardamom

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Alternativa vegana i molt saludable a les mousses convencionals fetes a base de lactis i midons refinats. La combinació de kudzú i coco permet preparar postres cremoses molt ràpidament.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 500 g de peres pelades i a trossos
  • 3 cullerades (45 ml) de crema de coco o d’oli de coco verge
  • 5 cm de canyella en branca
  • ¼ de culleradeta de ratlladura fina de gingebre
  • Les llavors negres d’una càpsula de cardamom
  • Uns granets de sal marina fina
  • 2 cullerades de kudzú
  • 1 vas d’aigua

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Crema de pera, coco i cardamom

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Alternativa vegana i molt saludable a les mousses convencionals fetes a base de lactis i midons refinats. La combinació de kudzú i coco permet preparar postres cremoses molt ràpidament.


Ingredients

  • 500 g de peres pelades i a trossos
  • 3 cullerades (45 ml) de crema de coco o d’oli de coco verge
  • 5 cm de canyella en branca
  • ¼ de culleradeta de ratlladura fina de gingebre
  • Les llavors negres d’una càpsula de cardamom
  • Uns granets de sal marina fina
  • 2 cullerades de kudzú
  • 1 vas d’aigua

Elaboració

  1. Feu una compota amb les peres, la canyella, la sal i un dit d’aigua.
  2. Desfeu el kudzú amb aigua, començant només amb un rajolí i incorporant-la gradualment, tot remenant per obtenir una crema homogènia.
  3. Quan les peres estiguin cuites, abaixeu el foc al mínim i incorporeu-hi el coco, el gingebre, el cardamom i, finalment, el kudzú diluït, sense deixar de remenar fins que espesseixi o arrenqui el bull de nou.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Feu una compota amb les peres, la canyella, la sal i un dit d’aigua.
  2. Desfeu el kudzú amb aigua, començant només amb un rajolí i incorporant-la gradualment, tot remenant per obtenir una crema homogènia.
  3. Quan les peres estiguin cuites, abaixeu el foc al mínim i incorporeu-hi el coco, el gingebre, el cardamom i, finalment, el kudzú diluït, sense deixar de remenar fins que espesseixi o arrenqui el bull de nou.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Preneu-ho fred o calent, triturat o tal qual, segons us agradi. Podeu posar-hi ingredients cruixents com fruita seca. Per fer la foto hem guarnit la crema amb el condiment de maduixa i coco.

El kudzú és un midó molt saludable que espesseix quan refreda i pot adquirir consistència de púding segons la concentració feta. És ideal per preparar postres cremoses ràpides. Arriba al punt màxim d’espessor just abans d’arrencar el bull; per tant, més val coure’l a foc suau i evitar que bulli a foc fort. Cal desfer-lo amb qualsevol líquid fred abans de coure’l i s’ha de remenar vigorosament mentre es cou, per evitar que s’agrumolli.

La crema de coco Rapunzel resulta molt pràctica al rebost perquè està envasada en dos paquets de 50 g de concentrat de polpa i oli de coco, que, un cop barrejat amb aigua, es converteix en una llet de coco deliciosa d’alta qualitat. Dr. Goerg l’anomena “mantega” i la presenta en pot de vidre. Si no en teniu, podeu fer servir llet de coco, oli de coco verge, coco ratllat o bé una barreja de coco ratllat amb l’oli de coco.

Poseu més o menys ratlladura de gingebre segons us agradi més o menys picant i calorífic. També podeu esprémer la ratlladura i tirar-hi només el suc. Per altra banda, el cardamom és una espècia tropical molt preuada, de sabor lleugerament picant i que té diverses propietats medicinals, especialment indicat per a desordres digestius i respiratoris. Partiu la càpsula verda per extreure’n les llavors negres.

 

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El coco conté molta fibra dietètica soluble i insoluble, que el fa ideal per elaborar postres amb índex glucèmic baix; pot tenir, a més, un paper significatiu en la reducció de colesterol-LDL.

El coco és un dels aliments més rics en triglicèrids de cadena mitjana (MTC). Un dels àcids grassos saturats presents en aquest aliment, l’àcid làuric, és un MTC. Com que té tant d’àcid làuric, el coco és saludable per als ossos perquè els protegeix de l’excés de radicals lliures, a banda de tenir molts beneficis terapèutics per a les malalties autoimmunes. També és font de combustible per als esportistes i de greix saludable per a les persones que fan una dieta d’aprimament.

El kudzú (Pueraria lobataes fa servir com un remei tradicional a la Xina per als símptomes de la menopausa, i també serveix en preparacions per a condicions que afecten les dones menopàusiques, com ara osteoporosi, malaltia cardíaca coronària i alguns càncers hormonodependents. La base científica de la seva acció es troba en els fitoestrògens que conté. També s’ha vist que té un efecte antiinflamatori.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat