Crema freda de pastanaga amb curri i oli de menta

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Crema ràpida de preparar i idònia per quan fa calor gràcies a l'efecte refrescant del curri, la llimona i la menta que a més ens protegeix la pell de l'acció del sol.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • ½ k de cebes noves o tendres a quarts
  • ½ k de pastanagues a rodanxes gruixudes
  • 4 cullerades de sèmola d’arròs integral
  • 1 culleradeta de curri
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • Unes fulles fresques de menta
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina fina

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Crema freda de pastanaga amb curri i oli de menta

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Crema ràpida de preparar i idònia per quan fa calor gràcies a l'efecte refrescant del curri, la llimona i la menta que a més ens protegeix la pell de l'acció del sol.


Ingredients

  • ½ k de cebes noves o tendres a quarts
  • ½ k de pastanagues a rodanxes gruixudes
  • 4 cullerades de sèmola d’arròs integral
  • 1 culleradeta de curri
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • Unes fulles fresques de menta
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina fina

Elaboració

  1. Salteu les cebes amb una mica d’oli d’oliva i un polsim de sal marina 3 minuts. Incorporeu-hi les pastanagues, aigua que cobreixi dos dits per sobre les verdures, la sèmola d’arròs i dos pessics de sal.
  2. Remeneu-ho i coeu-ho a foc suau uns 10 minuts. Abans de treure-ho del foc, tireu-hi el curri i deixeu-ho coure 9 segons.
  3. Tritureu-ho afegint-hi unes fulletes tendres de menta. Incorporeu-hi aigua segons la consistència que es vulgui.
  4. Serviu la crema amanida amb suc de llimona, unes fulles de menta i un raig l’oli.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Salteu les cebes amb una mica d’oli d’oliva i un polsim de sal marina 3 minuts. Incorporeu-hi les pastanagues, aigua que cobreixi dos dits per sobre les verdures, la sèmola d’arròs i dos pessics de sal.
  2. Remeneu-ho i coeu-ho a foc suau uns 10 minuts. Abans de treure-ho del foc, tireu-hi el curri i deixeu-ho coure 9 segons.
  3. Tritureu-ho afegint-hi unes fulletes tendres de menta. Incorporeu-hi aigua segons la consistència que es vulgui.
  4. Serviu la crema amanida amb suc de llimona, unes fulles de menta i un raig l’oli.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Qualsevol crema de verdures enriquida amb sèmola d’arròs, sèmola de blat de moro o flocs de civada queda cremosa en triturar-la, però també es podria substituir el cereal per qualsevol greix com llet de coco, crema d’ametlla o de sèsam.

Aquesta recepta és molt ràpida de preparar si talleu les verdures a trossos grossos

Durant la primavera i  l’estiu aquesta crema resulta refrescant quan es pren líquida i freda, condimentada amb llimona i menta. A la tardor i a l’hivern podeu fer-la més espessa i condimentar-la amb cúrcuma, pebre negre i gingebre, perquè escalfi.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La crema de pastanaga ens ofereix una bona dosi de betacarotè, antioxidant potent que té activitat provitamínica A, això vol dir que l’organisme té la capacitat de convertir aquest carotenoide en vitamina A. Entre d’altres beneficis destaquen la protecció de les mucoses i de la pell, la millora del sistema immunitari i l’acció antioxidant.

Aquestes propietats es potencien amb l’acció antioxidant de la llimona i l’antiinflamatòria de la cúrcuma i el pebre negre, components notables del curri. La cúrcuma és poc biodisponible perquè es metabolitza molt de pressa al fetge i a la paret intestinal; aquest fet, però, es contraresta combinant-la amb pebre negre. També és interessant consumir cúrcuma als àpats perquè ajuda a absorbir més nutrients, en especial si es combina amb aliments greixosos com l’oli.

Passa igual amb les pastanagues, que contenen més antioxidants biodisponibles quan han estat cuites poca estona (menys de 20 minuts) i combinades amb aliments greixosos com l’oli.

La menta fa que la crema sigui més fresca i digestiva. La sèmola d’arròs, a més de donar consistència cremosa, fa que sigui digestiva i apta per a tots els estómacs i intoleràncies.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat