Mousse de préssec

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Et proposem una crema natural de préssec farcida de fibra soluble i àcids fenòlics, uns antioxidants potents que frenen els processos d’envelliment de cos.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts + 2 h de nevera
© Pau Esculies

Ingredients

  • 500 ml de suc de poma natural, sense sucres afegits
  • 1 cullerada (15 ml, 6 g) d’agar-agar en pols
  • ½ pessic de sal marina fina
  • 500 g de préssec trossejat
  • 2 cullerades de sucre de canya integral panela o melassa d’arròs (opcional)
  • 2 cullerades de crema d’ametlles blanques* o d’oli de coco verge
  • 1 culleradeta de ratlladura fina de llimona ecològica

Per a guarnir la mousse

  • Menta fresca trinxada
  • Ratlladura de llimona
  • Uns daus de préssec

* No escollir crema d’ametlles les persones al·lèrgiques

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Mousse de préssec

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts + 2 h de nevera

Et proposem una crema natural de préssec farcida de fibra soluble i àcids fenòlics, uns antioxidants potents que frenen els processos d’envelliment de cos.


Ingredients

  • 500 ml de suc de poma natural, sense sucres afegits
  • 1 cullerada (15 ml, 6 g) d’agar-agar en pols
  • ½ pessic de sal marina fina
  • 500 g de préssec trossejat
  • 2 cullerades de sucre de canya integral panela o melassa d’arròs (opcional)
  • 2 cullerades de crema d’ametlles blanques* o d’oli de coco verge
  • 1 culleradeta de ratlladura fina de llimona ecològica

Per a guarnir la mousse

  • Menta fresca trinxada
  • Ratlladura de llimona
  • Uns daus de préssec
* No escollir crema d'ametlles les persones al·lèrgiques

Elaboració

  1. Barregeu el suc de poma amb l’agar-agar i uns granets de sal. Remeneu i feu que bulli 3 minuts.
  2. Deixeu-ho refredar completament perquè gelifiqui, preferentment a la nevera.
  3. Tritureu-ho amb el préssec, l’endolcidor i la crema d’ametlles fins a obtenir una consistència cremosa que quedi lleugera, no massa espessa ni grumollosa. Si quedés excessivament espessa, afegiu-hi més suc de poma.
  4. Presenteu-ho amb daus de préssec, ratlladura de llimona i menta.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Barregeu el suc de poma amb l’agar-agar i uns granets de sal. Remeneu i feu que bulli 3 minuts.
  2. Deixeu-ho refredar completament perquè gelifiqui, preferentment a la nevera.
  3. Tritureu-ho amb el préssec, l’endolcidor i la crema d’ametlles fins a obtenir una consistència cremosa que quedi lleugera, no massa espessa ni grumollosa. Si quedés excessivament espessa, afegiu-hi més suc de poma.
  4. Presenteu-ho amb daus de préssec, ratlladura de llimona i menta.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

L’agar-agar qualla com a gelatina quan es refreda. En batre la gelatina amb alguna crema oleaginosa, s’obté una consistència tipus mousse. Tingueu en compte que l’oli de coco i la crema d’ametlles blanques no alteren el color del préssec; en canvi, la crema d’ametlles torrades l’apagaria. Si el préssec és ecològic, no cal pelar-lo.

Es fa difícil especificar la quantitat idònia d’agar-agar per obtenir la consistència de mousse, perquè el volum de líquid real, un cop triturat el préssec, dependrà de l’aigua que tingui. Per rectificar la consistència de la mousse: si queda una crema massa espessa, afegiu-hi més suc de poma; i, si queda massa líquida, bulliu més agar-agar amb suc de poma per fer una gelatina més dura, afegiu-la a la crema i torneu-ho a triturar tot.

Aquesta recepta està pensada per fer-la amb préssecs, però admet varietat de fruita fresca de temporada, fruita seca i espècies com la vainilla, la canyella o el cardamom. Per endolcir també hi podem posar melassa de blat o de quinoa, que no alteren ni el color ni el sabor. La quantitat depèn del paladar de cadascú i del sabor dels préssecs. Si hi poseu extracte d’estèvia, incorporeu-lo gradualment i en poca quantitat.

Podeu prendre-la a temperatura ambient, com a crema freda o semigelada. També queda bé per acompanyar uns pastissets de polenta dolça.

Els apunts energètics

L’agar-agar i els préssecs tenen un efecte refrescant, laxant i depuratiu, idoni quan fa calor i per netejar el cos sense perdre minerals. Com que té la propietat de refredar el cos suaument, aquesta crema podria ser una estratègia per apaivagar el desig de gelats.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquestes postres destaquen perquè són riques en vitamina C i en calci, nutrients imprescindibles per a la salut de les articulacions, pell i ossos.

La vitamina C dels préssecs i la llimona és fonamental per sintetitzar correctament col·lagen, proteïna que proporciona elasticitat a la pell i que nodreix les articulacions. A més, com que aquesta vitamina va acompanyada dels bioflavonoides (constitueixen un ampli grup de compostos fenòlics), té un efecte positiu excel·lent en la millora de la circulació sanguínia, ja que proporciona força i elasticitat als vasos sanguinis.

El préssec és, a més, una fruita rica en el carotenoide betacarotè –pigment que li confereix la seva característica coloració groc-ataronjada–, que protegeix les mucoses i el sistema immunitari de l’organisme, i també conté els minerals seleni i zinc. El zinc és important perquè reforça les defenses de l’organisme i el seleni és un antioxidant molt potent. Per altra banda, el calci de la crema d’ametlles blanques és excel·lent per als ossos i dents.

L’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca perquè és molt rica en minerals i en fibra soluble, que ajuda a regular el trànsit intestinal.

Finalment, la menta hi dóna el toc refrescant i, a més, gràcies als seus principis actius, ajuda a digerir millor aquest plat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat