Remenat de tofu, alga wakame i salmó

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La recepta fàcil i molt versàtil que admet variants, com un saltat de bolets o de gambes en lloc del salmó. També el pot servir sobre arròs integral amb cúrcuma o sobre espirals de pasta d’espelta.    

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora
© Pau Esculies

Ingredients

  • 250 g de tofu fresc ecològic, ben esmicolat
  • 2 cebes en daus
  • ¼ de culleradeta de cúrcuma
  • Un toc de pebre negre acabat de moldre
  • 1 cullerada (15 ml) d’alga wakame deshidratada Porto-Muiños
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 1 culleradeta (5 ml) d’orenga o alfàbrega seca
  • 1 pot de salmó ecològic en oli d’oliva verge extra
  • Cibulet o julivert picat
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina

Dieta

  • Omnívora
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Remenat de tofu, alga wakame i salmó

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

La recepta fàcil i molt versàtil que admet variants, com un saltat de bolets o de gambes en lloc del salmó. També el pot servir sobre arròs integral amb cúrcuma o sobre espirals de pasta d’espelta.    


Ingredients

  • 250 g de tofu fresc ecològic, ben esmicolat
  • 2 cebes en daus
  • ¼ de culleradeta de cúrcuma
  • Un toc de pebre negre acabat de moldre
  • 1 cullerada (15 ml) d’alga wakame deshidratada Porto-Muiños
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 1 culleradeta (5 ml) d’orenga o alfàbrega seca
  • 1 pot de salmó ecològic en oli d’oliva verge extra
  • Cibulet o julivert picat
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina

Elaboració

  1. Bulliu el tofu 3 minuts amb aigua que el cobreixi. Coleu-lo i deixeu-lo refredar. Esmicoleu-lo amb les mans o amb una forquilla.
  2. Remulleu la wakame 5 minuts amb aigua que la cobreixi. Escorreu-la i piqueu-la.
  3. Salteu les cebes amb oli i sal, durant 10-15 minuts o fins que comencin a daurar-se, sense tapa al principi i afegint-hi aigua quan faci falta.
  4. Incorporeu el tofu esmicolat i una mica de sal, cúrcuma I pebre, wakame i orenga. Barregeu-ho tot i coeu-ho tapat 20-30 minuts. Remeneu de tant en tant per evitar que s’enganxi; si fa falta, afegiu-hi una mica d’aigua o caldo de verdures.
  5. Rectifiqueu el sabor amb salsa de soja, remeneu-ho bé i aparteu-ho del foc.
  6. Esmicoleu el salmó amb l’oli de conserva, barregeu-lo amb el remenat de tofu i empolvoreu-hi julivert picat per sobre. Serviu-lo sobre torrades de pa integral d’espelta com si fos una barqueta, tal com es veu a la foto.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Bulliu el tofu 3 minuts amb aigua que el cobreixi. Coleu-lo i deixeu-lo refredar. Esmicoleu-lo amb les mans o amb una forquilla.
  2. Remulleu la wakame 5 minuts amb aigua que la cobreixi. Escorreu-la i piqueu-la.
  3. Salteu les cebes amb oli i sal, durant 10-15 minuts o fins que comencin a daurar-se, sense tapa al principi i afegint-hi aigua quan faci falta.
  4. Incorporeu el tofu esmicolat i una mica de sal, cúrcuma I pebre, wakame i orenga. Barregeu-ho tot i coeu-ho tapat 20-30 minuts. Remeneu de tant en tant per evitar que s’enganxi; si fa falta, afegiu-hi una mica d’aigua o caldo de verdures.
  5. Rectifiqueu el sabor amb salsa de soja, remeneu-ho bé i aparteu-ho del foc.
  6. Esmicoleu el salmó amb l’oli de conserva, barregeu-lo amb el remenat de tofu i empolvoreu-hi julivert picat per sobre. Serviu-lo sobre torrades de pa integral d’espelta com si fos una barqueta, tal com es veu a la foto.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El tofu fresc es pot bullir i escórrer bé abans de cuinar-lo per tal d’eliminar les purines de la soja, però és un pas opcional i, si no se’n menja massa, es pot cuinar directament. El tofu fresc sempre s’ha de cuinar bé per fer-lo més digestiu. El tofu que comercialitzen barrejat amb fines herbes, hortalisses o algues resulta més fàcil d’esmicolar que el natural.

La recepta admet variants, com un saltat de bolets o de gambes en lloc del salmó, però també queda bé només amb la ceba i el tofu ben condimentats. També es pot servir sobre arròs integral amb cúrcuma o sobre espirals de pasta d’espelta.

Els apunts energètics

El tofu és la quallada de la llet de soja crua; té un efecte refrescant i s’ha de cuinar bé per evitar alteracions digestives. Combinat amb el salmó, resulta una combinació proteica reforçant i saborosa.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

És un plat que combina proteïna vegetal, el tofu, amb proteïna animal, el salmó. La raó principal d’aquesta combinació, a part que resulta un plat molt bo, és que compensa l’efecte inhibitori del iode que té el tofu fresc.

El wakame és una alga que afavoreix la regeneració de la qualitat de la sang, té propietats desintoxicants i és adequada per a la recuperació del postpart. Es pot prendre crua en amanides, cuinada de diverses maneres o simplement com acondiment.

Tant el salmó com l’alga wakame són aliments que destaquen pel seu contingut en iode. A part d’aquest mineral, el salmó ecològic també és ric en àcids grassos omega-3, però alhora sabem que, avui en dia, els peixos blaus de mida gran acumulen metalls pesants. Per això, per eliminar l’excés de metalls pesants afegim la wakame, rica en alginats, que afavoreixen aquesta funció.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat