Seitan amb espàrrecs

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una forma deliciosa de tastar el seitan, una proteïna vegetal feta a partir del gluten del blat d'una textura molt agradable i un gust boníssim.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 paquet de seitan tallat a trossos irregulars
  • 2 cebes del tipus babosa, a mitja lluna
  • 2 pastanagues* a mitges rodanxes
  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 1 grapat de créixens sense les branques
  • Ratlladura de llimona
  • Salsa de soja
  • Oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Seitan amb espàrrecs

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Una forma deliciosa de tastar el seitan, una proteïna vegetal feta a partir del gluten del blat d'una textura molt agradable i un gust boníssim.


Ingredients

  • 1 paquet de seitan tallat a trossos irregulars
  • 2 cebes del tipus babosa, a mitja lluna
  • 2 pastanagues* a mitges rodanxes
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 1 grapat de créixens sense les branques
  • Ratlladura de llimona
  • Salsa de soja
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Enrossiu el seitan a la paella amb una mica d’oli i reserveu-lo ( si voleu un plat depuratiu salteu-vos aquest pas)
  2. Salteu la ceba amb una mica d'oli i un pessic de sal, 5 minuts o fins que comenci a enrossir-se.
  3. Afegiu-hi les pastanagues* i el seitan. Tapeu-ho i deixeu-ho 5 minuts a foc lent.
  4. Talleu els espàrrecs a rodanxes, conservant les puntes senceres. Bulliu-los 3 minuts, coleu-los i afegiu-los al seitan, juntament amb la ratlladura de llimona. Rectifiqueu-ho amb salsa de soja, si cal.
  5. Tireu-hi els créixens just abans de portar-ho a taula, amaniu-ho amb oli i remeneu-ho.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Enrossiu el seitan a la paella amb una mica d’oli i reserveu-lo ( si voleu un plat depuratiu salteu-vos aquest pas)
  2. Salteu la ceba amb una mica d’oli i un pessic de sal, 5 minuts o fins que comenci a enrossir-se.
  3. Afegiu-hi les pastanagues* i el seitan. Tapeu-ho i deixeu-ho 5 minuts a foc lent.
  4. Talleu els espàrrecs a rodanxes, conservant les puntes senceres. Bulliu-los 3 minuts, coleu-los i afegiu-los al seitan, juntament amb la ratlladura de llimona. Rectifiqueu-ho amb salsa de soja, si cal.
  5. Tireu-hi els créixens just abans de portar-ho a taula, amaniu-ho amb oli i remeneu-ho.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Aquesta mateixa recepta es pot fer amb tempeh o tofu, però cuinats prèviament ja que és una cocció curta i no seria suficient per digerir bé el tempeh fresc o el tofu fresc.

El plat admet varietat de verdures de temporada: fonoll, cebes tendres, pèsols… i qualsevol altra fulla verda com menta, ruca, julivert o alfàbrega.

* La pastanaga és un aliment ric en hidrats de carboni, però si es consumeix en quantitats moderades pot tenir cabuda en una dieta cetogènica.

Els apunts energètics

És un plat de cocció lleugera i ràpida adequat per la primavera. Els espàrrecs ajuden a descarregar els excessos que haguem acumulat durant l’hivern.

El seitan guanya molt enrossit a la paella, però si busqueu un plat ben depuratiu, salteu-vos el primer punt.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Si no volem menjar tanta carn, el seitan és el substitut perfecte ja que, a més de ser similar al paladar i de cuinar-se de la mateixa manera, presenta una gran riquesa en proteïna vegetal sense l’inconvenient del greix saturat que presenta la carn. A més, és més fàcil de digerir i es tolera molt millor.

Això sí, els celíacs han d’evitar el seitan perquè està elaborat a partir del gluten del blat o d’altres cereals. En comptes d’aquesta proteïna vegetal poden recórrer al tempeh o al tofu.

Aquest plat resulta ideal per a tots els gustos i, sobretot, per a aquelles persones interessades a fer una mica de dieta ja que a més de menjar proteïna de qualitat sense els inconvenients del greix saturat de la carn, els espàrrecs i la ceba són ideals per ajudar a netejar la sang i desintoxicar i depurar l’organisme.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat