Davant nostre ens trobem amb un home proper, que desprèn energia i coneixements durant hores i que relliga conceptes complexos dalimentació i salut, i els posa a labast de tothom. David Wolfe és molt crític amb el sistema establert que perpetua una societat malalta i dependent, per això ens apunta estratègies vitals per tornar a recuperar el control sobre un mateix:

David Wolfe ens convida a "Pensar diferent". Fotografia cortesia de Beverley Pugh http://www.purepassionforlife.com/

David Wolfe ens convida a “Pensar diferent”. Fotografia cortesia de Beverley Pugh www.rawfooddietforlife.com

  1. Ets el que menges: per aquesta raó hem de ser molt curosos, respectar-nos i triar bé el que mengem. La industria de l’alimentació convencional fa massa trampes i menjar ecològic no sempre és suficient.
  2. Menja superaliments: són elements extraordinàriament concentrats en nutrients que ens ofereix la natura (xocolata, espirulina, clorel·la, àloe…) i també aliments del bosc (bolets, móres, herbes medicinals…).
  3. Menja colors (naturals): els pigments naturals dels aliments són els codis de la natura per a una bona salut. Menjar colors variats cada dia i en cada àpat permet equilibrar l’organisme, ja que cada color té relació amb un òrgan o sistema i ens aporta salut i longevitat.
  4. Menja greix de qualitat (llavors, alvocat, oli d’oliva) i afegeix-lo als batuts de colors, escalfats fins a la temperatura corporal (42 ºC com a màxim), per incrementar un 60% l’absorció de fitonutrients i allargar l’efecte protector de l’organisme fins a 72 hores.
  5. Beu aigua amb sal marina sense refinar abans de fer qualsevol tractament; t’ajudarà a refer-te. Molts dels problemes de salut tenen origen en la deshidratació. Comença amb una culleradeta de cafè en un litre d’aigua mineral durant dos dies i continua augmentant progressivament la quantitat de sal.
  6. Combina: superaliment més superplanta medicinal per tenir una salut òptima. Barreja, infusiona, macera diferents superaliments amb herbes en aigua mineral, cada dia. Una altra opció és combinar-los amb xocolata crua, que és un vehicle excepcionalment bo per fer arribar els principis actius de la planta medicinal a l’organisme.
  7. Els cinc aliments clau en la dieta de les persones més longeves del planeta són els greixos de qualitat (com l’oli d’oliva), la xocolata, la canyella, l’all i la mel.
  8. No beguis aigua de l’aixeta. Aquesta aigua crea una consciència d’aixeta i canonada (et portarà on vulgui el sistema: controlat, desvitalitzat i contaminat). En canvi, l’aigua de deu crea consciència d’aigua natural, que flueix, s’oxigena, es fon amb els aliments de la terra i és reparadora.
  9. Dorm passant fred, sempre sense coixí i amb els peus i els malucs més aixecats que el cap. Et permetrà descansar millor, regenerar forces més ràpid i estimular les defenses.
  10. Reflexiona: quines són les coses que acceptes que t’estan fent perdre el control sobre la teva vida i que no estan alineades amb el que de veritat desitges.
  11. La cura és dins teu, i el suport del teu entorn és l’aliat principal en el procés. El sentiment de pertànyer a una comunitat, de tenir l’abric de la família i els amics és clau per tenir una vida feliç.

Article escrit per:

Diego De Castro Salau_petita

Diego de Castro

Dietista i EMF Balancing

https://www.facebook.com/NutricionEvolucionaria

 

Montse Reus

Montse Reus

Ambientòloga

www.etselquemenges.cat/rebost