CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
Arròs integral amb wok de verdures i pollastre

Apte per a
Tothom

Preu
Menús diaris de 7,85 a 11,50 €. Preu mitjà de la carta: 20 €

Contacte
C/ Madrid, 222. Olot. Web. 972 268 337 


La salut ha anat arribant als plats, però, al mateix temps que en Josep Maria i la seva dona, la Núria, anaven descobrint aquest món a través dels llibres d’en Jorge Pérez-Calvo o de la mateixa revista Etselquemenges!

A Olot, conec aquesta parella d’entusiastes de l’alimentació saludable. La Núria és una gran seguidora nostra i fa temps que em diu que he de pujar a Olot a conèixer un nou concepte de negoci que capitanegen en Josep Maria Nogué i el seu soci, Josep Colomer. El B-creck va néixer fa deu anys al centre d’Olot amb un concepte molt senzill d’entrepans. Tothom coneix aquest B-creck, i amb aquesta mateixa filosofia (entrepans, sucs i amanides) va néixer el segon local, a la rotonda d’entrada a Olot. Amb el temps, els entrepans van donar pas, a poc a poc, a l’arròs integral.

“Aquí hi havia un Mcdonald’s que no funcionava. De fet, el poble li va fer boicot, i fins i tot es va organitzar una botifarrada popular a l’aparcament i van acabar tancant. Llavors vam arribar nosaltres i vam aprofitar l’espai i l’estructura per obrir un restaurant de menjar ràpid i per emportar-se, però amb uns criteris totalment diferents.” Al B-creck bona part de la matèria primera és de proximitat i de temporada, alguns aliments són ecològics i crida l’atenció que en aquest concepte de menjar ràpid (fast food) hi hagi plats com l’arròs integral amb wok de verdures i pollastre, l’amanida de quinoa ecològica amb cogombre i rave o els macarrons integrals ecològics amb porro i ceba que també s’inclouen en el menú infantil i que “els nens es mengen fantàsticament bé”. Al B-creck tenen el mateix mostrador d’una cadena de menjar ràpid i et serveixen amb safates. Al tiquet hi tens un número, s’hi fan cues a les hores puntes i l’horari de dotze del migdia a dotze de la nit permet menjar a les sis de la tarda, si vols. Aquestes facilitats omplen el local de famílies, adolescents, parelles, olotins i passavolants. El perfil és tan ampli com les possibilitats de la carta. Perquè, a banda d’alguns plats propis de la cuina més saludable i energètica, també hi ha carn a dojo. Som a la Garrotxa, la terra de la carn i del porc! Botifarres, xai, hamburguesa de vedella de Can Tiu, secret ibèric amb gírgoles i, és clar, fesols de Santa Pau. La carn no és ecològica i a les taules hi ha moltes coca-coles i delícies (nuggets) de pollastre, però m’agrada veure que, enmig de les generalitats d’una societat, els petits canvis, com ara introduir pasta integral en una família “poc conscienciada”, són ben rebuts. I ja sabem que els petits canvis són poderosos.

“Els dies de cada dia ja tenim una vintena de persones fidels que demanen l’arròs integral, però no podem viure només d’això. El que tenim clar és cap on hem d’anar i, per exemple, jo tinc molta mania al sucre, i aquí et prendràs el tallat amb llet d’avena ecològica i panela. On trobaràs panela per acompanyar el cafè?” A la carta, per cert, també hi ha tots els plats marcats aptes per a celíacs.

El concepte del B-creck és clarament franquiciable i és una idea que en Josep Maria vol desenvolupar un cop el local d’Olot hagi caminat i assentat les bases. De moment ja han començat a oferir els serveis de càtering, i l’arròs integral, deliciós, ja l’ha tastat en Fernando Trueba i tot el seu equip que aquesta passada tardor van rodar El artista y la modelo, un film en blanc i negre ambientat en la França dels anys quaranta i protagonitzat, entre altres, per l’actriu Aida Folch. El film es va rodar en un mas abandonat de Batet de la Serra i altres escenaris de la comarca.

Continuem menjant. El gaspatxo, boníssim. La graellada de verdures, també. I, per postres aquí tots els iogurts, les cremes i els gelats es diuen La Fageda, la cooperativa catalana d’iniciativa social i sense ànim de lucre per excel·lència de Catalunya. Rodó!

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll