exterior

El Kubb de Sesoliveres fa només uns mesos que ha engegat una etapa nova en què aposta fort pels productes de proximitat i ecològics. De fet, és el primer restaurant d’Igualada que ofereix un menú diari elaborat únicament amb productes locals i de temporada.

Forma part del Grup Jardí, molt vinculat a la ciutat, i té una llarga trajectòria en el sector de la restauració que va començar amb el restaurant El Jardí, al centre de la ciutat. La bona cuina, tant en creació com en qualitat, ha fet créixer el grup, que ha ampliat espais amb la finca actual, situada al peu de l’ermita de Sant Jaume de Sesoliveres.

El Grup Jardí s’ha especialitzat en tot tipus d’esdeveniments, ja siguin nombrosos o no, però sempre són amb reserva prèvia. Ara, des de fa uns mesos, han fet un gir obrint el restaurant diari, de dilluns a divendres, només als migdies.

Un dels objectius és que el Kubb de Sesoliveres s’obri a la ciutat, i que “la gent vingui a dinar quan vulgui, sense reserva”, m’explica en Manel Pla, gerent del grup. La idea és donar a conèixer aquest espai a la gent, i convertir-lo en una alternativa a l’oferta de restauració. Això sí, sense deixar de banda l’agenda d’esdeveniments, que es manté els caps de setmana.

interior1

El menú –cinc primers, cinc segons i sis postres– deixa clara l’aposta del restaurant: cuina de proximitat i de temporada. En Manel volia obrir un restaurant amb un valor afegit: “Fer reflexionar la gent sobre el que som, i fer-la conscient del territori, com a concepte d’alimentació”. Per això, a l’hora d’elaborar els plats busquen aliments del territori, del temps, de productors propers, i tan ecològics com sigui possible, com les verdures i les hortalisses de l’hort d’en Guim Llacuna i en Dani Roda, la mel de Mas Buret o els cargols de Cal Jep.

amanida

Cada temporada incorporen productes i productors nous per donar sentit a la seva proposta gastronòmica, i el resultat és un menú en què cada plat expressa la riquesa del territori. La relació amb els productors és molt propera i, precisament, aquest lligam dóna valor a la qualitat dels aliments.

Amb el menú de Km0, el Kubb de Sesoliveres vol dinamitzar l’economia de la comarca, a més de deixar la seva petjada verda en la societat, activar l’ecologisme, el biodinamisme i fer que els clients en siguin partícips.

coca de full

Mentre esperem el primer plat, degusto un sorbet deliciós de col i botifarra blanca, amb una textura finíssima i un bon contrast de gustos. És una cuina actual i moderna, amb la firma de la casa, però que intenta “no tocar gaire el producte per no oblidar l’essència”, ja que consideren important no oblidar l’origen.

De fet, aquesta idea també es trasllada al mobiliari de la sala. En Manel em comenta que, tot i la modernitat del Kubb, les taules, les cadires i el bufet central són mobles que ja hi eren el 1890, quan va néixer el grup.

sorbet

El dinar continua amb un primer plat molt verd: amanida d’enciams, amb pollastre escabetxat, alls tendres i calçots. Després degusto un melós de vedella amb carbassa i peres deliciós; i la traca final, per fer baixar, un sorbet artesà excel·lent. Tot plegat maridat amb una copa de vi negre del celler de Cabrera d’Anoia.

El menú es renova cada setmana i els plats s’elaboren segons la temporada i, per tant, els productes del temps. La comarca de l’Anoia és terra bàsicament de secà, de carns, lactis –sobretot de cabra– i també d’horta, tot i que no és el més abundant.

vedella i bacalla

Durant el dinar, em crida l’atenció “la cistella de l’hort”: tothom que ho vulgui pot comprar al mateix restaurant una cistella plena de productes (carxofes, cols, carbasses, fruita seca…) que serveixen els proveïdors del Kubb, i que varia segons la temporada de l’any.

L’objectiu evidentment és ajudar a canviar els hàbits a l’hora d’anar a comprar. “Volem que la gent pugui adquirir fàcilment els productes que ens dóna el nostre territori”. No només la pot comprar qui va a dinar al Kubb, sinó tothom que passi per Igualada i aturi el cotxe a Sesoliveres.

cistella

El sol i la bona temperatura em criden a beure’m el cafè a la terrassa del restaurant, mentre gaudeixo de les vistes meravelloses dels camps i la muntanya de la Tossa. La sensació d’estar perdut enmig del no-res contrasta amb la realitat de ser a dos minuts del centre d’Igualada.

Amb aquest regust tan fantàstic i amb la cistella de l’hort sota el braç, marxo del Kubb de Sesoliveres, un restaurant modern, però que no oblida d’on ve, que treballa amb un cuina fresca i innovadora sense perdre l’essència del producte de proximitat i que veu el futur ple de desitjos per complir, com l’elaboració d’una cervesa artesana pròpia i l’obtenció del segell de restaurant km0 i Slow Food.

A tots els socis que portin el carnet de l’ETS se’ls obsequiarà una ampolleta petita d’oli amb romaní. Consulta tots els descomptes per als socis.

El Kubb de Sesoliveres
http://www.grupjardi.com/ca/
Sant Jaume de Sesoliveres
Camí Ral, 4-10
08700 Igualada
Tel.: 93 804 91 64
info@grupjardi.com
Obert cada migdia de dilluns a divendres
Menú: 15 euros (beguda, cafè i IVA inclòs)

Article escrit per:

marta carlesMarta Carles

Periodista i comunicadora