CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Producte estrella
Capsa de 9 unitats de marmels.

Apte per a
qui valora la pastisseria artesana i ecològica.

Preu
marmel a 2 €/u; capsa de 9 unitats a 18 €

Contacte
C/ Diputació, 207. Barcelona. Tel. 931.863.353 De dilluns a dissabte de 12 a 14 i de 17 a 21h. www.marinamel.com 


Diríem que el sucre forma part intrínseca de la nostra vida des de sempre, ja que els edulcorants refinats són presents en bona part dels aliments –si és que d’alguns en podem dir “aliments”–, però la veritat és que no és així: la dolçor ha estat sempre un sabor valorat principalment per la seva exclusivitat i absència en el menjar diari. És per això que genèticament és agraït, i fins i tot necessari en dosis petites i esporàdiques, però en canvi és fatídic i actua com una droga en dosis moderades i continuades.

A aquestes alçades de la pel·lícula, tots tenim clar que hi ha grans diferències entre la brioixeria industrial i un pa de pessic fet a casa amb farina d’espelta ecològica i melassa d’arròs. Així doncs, la mesura i la naturalesa dels edulcorants marquen un viatge cap a una vida en què la dolçor la posa cadascú amb el somriure i les bones accions. Un procés que cadascú fa amb un full de ruta i un ritme propis, però sense perdre el sentit que marca la brúixola interior: viure més sa, viure millor!

A tots els que esteu en aquest viatge excitant i esperançador, us presentem una àrea de pícnic agradable per fer una parada en condicions: Marina Mel.

Aquest projecte, obert a Barcelona ara fa sis mesos, és una botiga en què podeu comprar i degustar un producte nou: els marmels, bombons de pa d’espècies amb melmelada de fruita natural, i elaborats artesanalment a l’obrador de la botiga amb ingredients ecològics i edulcorants no refinats (mel i sucre morè).

La Marina, brasilera, artista, escultora i amant dels treballs manuals i de la cuina, ha trobat en els marmels la seva manera d’expressar-se: ha fet realitat el seu somni i per això es mostra tan feliç… Simplement!

Alguns qualifiquen els marmels com una alternativa a les magdalenes; d’altres, com un bombó per a tot l’any (el pa d’espècies fa que es mantingui més bé a la primavera i a l’estiu); per a mi, el marmel és una exquisidesa nova a Barcelona feta amb amor, i emprant ingredients ecològics, per degustar en un dia especial o assenyalat, com per exemple, ara que s’acosta, el dia de la mona.

Hi ha marmels de tots els sabors i en destaquem alguns d’originals: pinya amb coriandre, plàtan amb gingebre i carbassa amb coco.

A la Marina li encanta ensenyar i mostrar totes les seves creacions, que també personalitza per a particulars, empreses, esdeveniments o festes privades.

Des d’aquí seguirem animant els pastissers de Catalunya, com la Marina Mel, que segueixin mostrant i millorant totes les seves propostes perquè ciutadans com jo puguem fer una pausa saborosa i de qualitat en aquest viatge que ens porta amb decisió, i sense marxa enrere, cap a l’autogestió de la nostra salut i vida!

Engeguem… peu al pedal, i de nou en ruta!

Pep Soler
Pep Soler

Assessor gastronòmic i director de l’Espai Boisà – Esdeveniments culinaris amb alimentació ecològica.